International Snake Style Association

Snake Style System Tai Chi Chuan of the Ip Family

International Snake Style Association

ISSA PPREDSTAVLJANJE

Stil zmije(Snake Style) Taiđi Ćuena je čuvan unutar Jang porodice pet generacija. Robert Bojd je 2001. formalno usvojen u Ip porodicu(peta generacije Jang porodice) i počeo je da uči sistem.
Tri godine kasnije, Grandmaster Ip Tai Tak koji je živeo u Hong Kongu je dao Masteru Bojdu dozvolu da prenosi stil zmije otvoreno.

Od tada, stil zmije je lagano ali sigurno rastao i širio se u Evropi i Severnoj Americi. Kako bi se održao standard metodologije učenja stila zmije, Master Bojd je osnovao Internacionalnu asocijaciju stila zmije (International Snake Style Association-ISSA) kako bi ujedinio sve učitelje stila pod jednim krovom.
fond_tb

ISSA je organizacija Taiđi profesionalaca i istomišljenika koja od svojih članova ne traži ugovorne obaveze. Umesto toga, članovi ISSA se pridržavaju etičkog koda koji sledi:

1. Prenos učenja će biti otvoren i pošten, posvećen kreiranju jasnim i kreativnim metodama prenosa osnovnih principa stila.
2. Učitelji će otvoreno demonstrirati njihove sposobnosti kako bi njihovi učenici imali i vizuelnu i praktičnu podršku teorije i principa.
3. Učitelji prenose stil svim učenicima bez prethodnog treniranja drugih formi Taiđija.
4. Učitelji tretiraju učenike sa poštovanjem, razumevanjem i brigom za njihovim dobrostanjem..
5. Učitelji će naglašavati da su i oni sami prvo učenici pa tek onda učitelji i da su posvećeni sopstvenom razvoju veština stila zmije.
6. Učitelji promovišu Bao Tak Fai Tai Chi Institute polugodišnje seminare kao način da se unaprede sposobnosti učenika i stvori veza sa ISSA zajednicom u svetu.
7. Kršenje kodeksa ponašanja može rezultovati u isključenju iz ISSA.